Berita

DAP umum dua calon Melayu untuk PRU di Pahang

RAUB, 2 APR – DAP meletakkan Datuk Mohd Ariff Sabri Abdul Aziz, bekas orang kuat Perdana Menteri Najib Razak di Parlimen Pekan untuk bertanding di Parlimen Raub, Pahang.

Pengumuman untuk meletakkan bekas ADUN Pulau Manis itu di parlimen Raub dibuat oleh Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng dalam sebuah majlis di sini semalam.

Datuk Mohd Ariff atau lebih dikenali melalui nama blognya, Sakmongkol AK47, menyandang kerusi DUN Pulau Manis antara tahun 2004 hingga 2008 dan menjadi Ketua Penerangan UMNO Bahagian Pekan yang diketuai Najib Razak.

Seorang lagi calon turut diumumkan oleh Lin Guan Eng ialah Tengku Zulpuri Shah Raja Puji, untuk diletakkan di kerusi DUN Mentakab. Seorang ahli kerabat diraja Pahang, Tengku Zul adalah seorang jurutera elektronik dan merupakan Timbalan Pengerusi DAP Pahang,

Kerusi Parlimen Raub, sebuah kawasan majoriti Melayu kini disandang oleh Naib Presiden MCA, Ng Yen Yen. Manakala Mentakab yang juga merupakan kawasan majoriti Melayu disandang oleh Chuah Boon Siong, juga dari MCA. – Roketkini.com