Berita

DAP Johor agih kurma sempena Ramadhan

GELANG PATAH, 22 JULAI: DAP Johor semalam mengagihkan sumbangan kurma kepada peniaga dan pengunjung Bazaar Ramadhan, Taman Nusa Perintis, Gelang Patah.

Sumbangan sempena Ramadhan itu disampaikan Ahli Parlimen DAP Gelang Patah, Lim Kit Siang dan ADUN DAP Skudai, Dr Boo Cheng Hau.

Menurut Kit Siang, sumbangan ikhlas itu adalah untuk menyemarak dan mengimarahkan lagi sambutan Ramadhan untuk majoriti rakyat yang beragama islam.

“Pemberian itu sebagai tanda keprihatinan DAP dan Pakatan Rakyat khasnya untuk masyarakat yang beragama islam, penduduk dan peniaga tanpa pengira fahaman politik dan kaum.

“Ini juga merupakan peluang untuk kita mendekati, berinteraksi dan sama-sama menghayati bulan penuh kemuliaan ini,” katanya ketika ditemui setelah selesai mengagihkan kurma,” katanya yang juga Ketua Parlimen DAP.

Dr Boo pula berkata, ia sudah menjadi tanggungjawab wakil rakyat untuk sentiasa peka dan menjaga keakraban bersama rakyat supaya mereka berasa lebih dihargai.

“Walaupun PRU sudah dua bulan berakhir, tapi itu bukan bermakna kita boleh lepas tangan. Kita akan terus menerus berusaha membantu rakyat antaranya menerusi bantuan seperti ini serta pembangunan sosial dan sahsiah,” ujarnya yang juga Pengerusi DAP Johor.

Rata-rata pengunjung dan peniaga memberi maklum balas positif bukan saja kerana dapat bertemu lebih erat dengan pimpinan DAP tapi juga tidak menyangka dihargai sedemikian.

Pada sebelah malamnya, Kit Siang dan Dr Boo turut merasmikan Bilik Gerakan DAP Cawangan Gelang Patah.–Roketkini.com